We gaan borrelen! We hebben hiervoor twee wijnen voor je in deze Wijnkit Box. Als eerste de Raimun Verdejo, een hele fijne en frisse Spaanse witte wijn. Daarnaast vind je in je box een fles Bardolino, een bijzondere rode wijn. Hij komt het beste tot zijn recht als hij licht terug gekoeld is, zo tussen de 14 en 16 graden Celsius.
Met de borrelplank suggestiekaart in deze Wijnkit Box gaan we voor een breed smaakpalet. Proef bij alles wat het effect is van het eten en de wijn. Wat werkt wel, wat werkt niet wat jou betreft? Ontdek hoe de smaken van het eten en de smaak van de wijn elkaar beïnvloeden.
Dan zijn er nog twee wijnen over in deze box, en 4 receptenkaarten. Dit is bedoeld om te experimenteren. Het zijn twee om twee recepten met eenzelfde hoofdingrediënt: rund en aubergine. Het ene recept met rund als hoofdingrediënt past bij de witte wijn en het andere bij de rode wijn. Hetzelfde idee bij de recepten met aubergine.
Je zult ervaren hoe verschillend gerechten met eenzelfde hoofdingrediënt kunnen zijn. Door het verschil in mondgevoel en smaakvolume, maar ook in frisse of warmere smaaktonen en verschillende basissmaken krijg je hele andere gerechten die bij hele uiteenlopende wijnen kunnen passen.
Rund
Wie denkt aan vlees denkt meestal ook automatisch aan rode wijn. En het is waar, veel rode wijn doet het goed bij vlees. Maar als je zegt “rood bij vlees” zeg je eigenlijk ook dat alle rode wijnen hetzelfde smaken en dat alle vleesgerechten hetzelfde klaargemaakt worden.
In deze Wijnkit Box heb je de Libiam en Château La Roca. Twee hele verschillende wijnen en ze passen allebei bij rundvlees. Het ligt er alleen maar aan hoe je het klaarmaakt… ;)
Aubergine
Een van die weinige groente die je als een ware kameleon kunt gebruiken. Je kan hem zijdezacht stoven en zoveel smaken laten opnemen dat alleen nog een stevige rode wijn er tegenop kan, of je maakt hem in combinatie met allemaal frisse ingrediënten tot iets waar een frisse witte wijn geweldig bij past. Met de twee recepten zul je zien hoe verschillend een ingrediënt kan zijn!